• BORGNY

Endelig i Oslo!

Oppdatert: 25. mai 2020

Jeg har laget en morsom bokstavrebus på Tøyenparken i Oslo for barnefamilier. Før sprang det bare nonner rundt omkring i parken. I dag er det en park for alle mennesker hvor man kan finne på mye morsomt. 🌍 translate 100+ languages


Ta med telefonen og se om om dere greier å finne alle bokstavene jeg har spredd rundt omkring i parken.


Tøyenparken og området rundt er nesten 1000 år gammelt og tilhørte først et kloster som het Nonneseter. .Der var det bare nonner. En nonne er en kvinne som arbeider for en religion og lever etter helt spesielle regler. De får blant annet ikke gifte seg.


Navnet tøyen kommer fra ordet "Tadvin" som betyr skittent sort mark og gress. (tad = skitten, gjødsel, sort og vin = eng eller mark)


Gården var kloster- og kirkeområde helt fram til år 1617.For akkurat 400 år siden (i 1620) ble Tøyenparken delt i det som heter Tøyen gård og i 1679 ble det bygget Oslo sitt eldste stående tømmertrehus som fikk navnet Tøyen hovedgaard. Den kan man fortsatt se om man går til Botanisk hage i parken.


I dag kan vi springe, leke eller bare slappe av i parken. Og så kan vi svømme! Ikke i parken da, men i Tøyenbadet som ligger i parken. Man kan også gå i Botanisk hage eller sjekke ut butikkene som ligger rundt parken.


Jeg håper du vil ta rebusen.

Du trenger bare å laste ned appen som heter "Voice of Norway" og finne mine ruter og rebuser. Appen er gratis.Kos dere

Hilsen

Borgny