top of page
  • Forfatterens bildeBORGNY

LILLE EVY ARRESTERES

Oppdatert: 17. mar.

Evy var jøde og bodde i Oslo under andre verdenskrig. Politiet arresterte henne sammen med mora og sendte dem til Tyskland. Evy kom aldri tilbake til Norge. Historien hennes kan du lese i boka mi eller se på videoen under. Det kan være lurt å lese eller lytte sammen med noen voksne.


Vi må aldri glemme at det har vært krig. Vi må lære oss å snakke sammen slik at dumme ting ikke skjer. De voksne har ikke alltid vært så flinke til det. Vi barn lærer om dette i barnehagen og på skolen slik at framtiden blir bedre.


Evy bodde i samme blokk som meg. Da krigen kom til Norge ble alle jødene dårlig behandlet av de som tok landet vårt og de som støttet dem.


En kveld kom politiet og arresterte faren til Evy selv om han ikke hadde gjort noe galt!


Noen slemme voksne hadde malt stygge ord på butikken til foreldrene. Evy ble veldig lei seg og jeg ble veldig sint på de som hadde gjort dette.


Vi likte å leke oppe ved slottet, men vi måtte passe på å komme hjem klokka 5. En dag kom det en mann og sa dumme ting til Evy.


Jeg og mor var på butikken og handlet. Dama sier at alle jøder blir arrestert, til og med barna. Jeg springer hjem, men kommer for sent. Politiet hadde tatt Evy! Jeg fikk ikke engang sagt farvel.


Jeg begynte å gråte. Evy gråt også i baksete på drosja. Etterpå ble hun sendt til Tyskland og kom aldri mer tilbake.


Du kan lese og høre hele historien både om krigen i Norge og alt som skjedde med Evy i boka "Det er krig i Norge". Både boka, lydboka og filmboka finner du på hjemmesidene mine, helt gratis. Ønsker du å kjøpe boka må du innom nettbutikken min eller en bokhandel.Borgny
150 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page