top of page
  • Forfatterens bildeBORGNY

Statuejakt i Ålesund

Oppdatert: 17. mar.

I går var jeg ute og kikket på statuer sammen med en fjerde klasse fra Larsgården skole. Jeg hadde skrevet litt om statuene og lest inn lyd på forhånd i en app som heter "Voice of Norway".

Barna hadde med seg sin egen telefon og hadde lastet ned appen dagen før. Da de kom til byen og nærmet seg statuen av Gange Rolv, så begynte appen på telefonen å "snakke". Den snakka ikke :-), men barna kunne høre alt det jeg hadde lest inn før. Det var så kult og barna digga det. De gikk fra statue til statue og fikk lære mye om Ålesund sin historie. Statuen du ser på bildet over heter "Sildekona", og den var veldig populær. Barna lyttet på telefonen det jeg hadde lest inn.


Jeg spurte tre av elevene om hva de hadde lært og her kan du høre hva de hadde å fortelle.I 2019 kom jeg med et helt nytt blad om statuene i Ålesund. Jeg håper mange vil lese det og mange andre skoleklasser og familier tar turen til sentrum og laster ned appen "Voice of Norway". Der kan du til og med høre meg på engelsk, tysk, russisk og japansk også!
Superduper klem


Hilsen Borgny

87 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page